Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naj počiva v rodni zemlji!

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 21. 11. 2009 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2009 / 08:27

Naj počiva v rodni zemlji!

Od nedelje, 15. novembra, se vrača v zgodovinski spomin ljubljanske stolnice z imenom in priimkom dr. Gregorij Rožman, ki je nosil breme škofovstva v letih od 1930 do 1959.
Spominska maša Rožman, DružinaOd nedelje, 15. novembra, se vrača v zgodovinski spomin ljubljanske stolnice z imenom in priimkom dr. Gregorij Rožman, ki je nosil breme škofovstva v letih od 1930 do 1959. V kapeli Žalostne Matere božje so namreč ob plošči prvemu slovenskemu metropolitu dr. Jožefu Pogačniku in škofoma A. Wolfu in J. K. Pogačarju, ki počivajo v grobnici pod to kapelo, pridružili spominski napis z Rožmanovim imenom. Njegovemu doprsnemu kipu, ki smo ga leta 1996, ob prvem obisku papeža Janeza Pavla II., postavili ob bok portretom ljubljanskih škofov 20. stoletja na stranska t. i. Ljubljanska vrata, se tako pridružuje zapis o škofu, ki je vodil škofijo v cvetočem desetletju vere pred drugo svetovno vojno. Rožmanovo ime pa je povezano tudi z leti preizkušnje med njo.

V času komunistične revolucije, državljanske in osvobodilne vojne je bil škof Gregorij edina opora hudo preizkušnemu vernemu ljudstvu okrnjene l...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh