Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Dvignite glave!«

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 05. 12. 2009 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:40

»Dvignite glave!«

Cerkev na Slovenskem je v novo cerkveno leto vstopila s spremembami v vodstvih treh škofij: Ljubljane, Maribora in Murske Sobote. Po sobotni objavi imenovanj številni komentatorji ugibajo o razlogih.

Cerkev na Slovenskem je v novo cerkveno leto vstopila s spremembami v vodstvih treh škofij: Ljubljane, Maribora in Murske Sobote. Po sobotni objavi imenovanj številni komentatorji ugibajo o razlogih. Bolj kot ugibanja, namigovanja ali celo razlage, ki včasih mejijo že na fantaziranje, velja upoštevati tisto, kar je v Ljubljani povedal nadškofovim sodelavcem in stolnemu kapitlju apostolski nuncij, in izjavi obeh nadškofov za javnost.

Nuncij je ob objavi »nekaterih sprememb v Cerkvi na Slovenskem« dejal, da je papež ugodil prošnji nadškofa Alojza Urana. Ta je, »da ne bi zaradi njegove bolezni trpelo vodenje ljubljanske nadškofije«, ponudil papežu odstop. V oktobru je moral poiskati zdravniško pomoč v bolnišnici, in to je proces iskanja novega nadškofa pospešilo. Nadškof Uran je v izjavi za javnost potrdil, da je poslabšano zdravje razlog, da je svetemu očetu v skladu s kanonom 401 Zakonika cerkvenega prava ponudil odstop. Škofovska služba, ki je v očeh javnosti velikokrat...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh