Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaljubljenost in ljubezen

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 14. 02. 2009 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.02.2009 / 08:19

Zaljubljenost in ljubezen

Valentinovo, gregorjevo: praznik zaljubljenih. Ti so bili, so in bodo. Odnos med moškim in žensko se navadno začne z zaljubljenostjo. V čustveni vznesenosti zaljubljeni doživlja drugega takšnega, kot si ga želi. Toda sanje minejo, za seboj lahko pustijo praznino, morejo pa se spremeniti v rast ljubezenskega podarjanja, ki vodi v trdno zvezo.

Valentinovo, gregorjevo: praznik zaljubljenih. Ti so bili, so in bodo. Odnos med moškim in žensko se navadno začne z zaljubljenostjo. V čustveni vznesenosti zaljubljeni doživlja drugega takšnega, kot si ga želi. Toda sanje minejo, za seboj lahko pustijo praznino, morejo pa se spremeniti v rast ljubezenskega podarjanja, ki vodi v trdno zvezo. Obe razsežnosti sta potrebni. V zahodni kulturi je pretirano napihnjena zaljubljenost, zamegljena pa je ljubezen kot podarjanje za srečo drugega. Da ne govorimo o vlogi božje ljubezni, ki mnogim sproži mehanizem strahu, da jih ne bi kdo oviral pri užitkih in sanjah. V tem ozračju je zelo zahtevno vzpostaviti povezavo med erosom, spolnostjo in podarjajočo se ljubeznijo, potrebna je močna osebna opredelitev, toda njeni sadovi so veliki.

Krščanstvu očitajo, da je gojilo sovražen odnos do telesa in vsega, kar je z njim povezano. Te težnje se morda še kje najdejo, toda bolj stopa v ospredje želja po ravnovesju med duhom in telesom, med bož...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh