Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Življenje je nedotakljivo – kljub vsemu

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 14. 02. 2009 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 16.02.2009 / 08:22

Življenje je nedotakljivo – kljub vsemu

Ime Eluane Englaro, ki je zaznamovalo dogajanje v prvih dveh februarskih tednih, se bo, podobno kot ime Američanke Terry Schiavo pred nekaj leti, zapisalo v letopise sodobne zahodne civilizacije, ki ob vsem znanstvenem napredku ostaja brez moči pred neozdravljivo boleznijo in človekovim trpljenjem. Eluana Englaro, 38-letna Italijanka, ki je zadnjih sedemnajst let živela v vegetativni komi (lahko pa je sama dihala), je po treh dneh, odkar so ji na očetovo željo odrekli umetno hranjenje, 9. februarja umrla v domu oskrbovancev v naši neposredni soseščini v Vidmu (Udine).

Ime Eluane Englaro, ki je zaznamovalo dogajanje v prvih dveh februarskih tednih, se bo, podobno kot ime Američanke Terry Schiavo pred nekaj leti, zapisalo v letopise sodobne zahodne civilizacije, ki ob vsem znanstvenem napredku ostaja brez moči pred neozdravljivo boleznijo in človekovim trpljenjem. Eluana Englaro, 38-letna Italijanka, ki je zadnjih sedemnajst let živela v vegetativni komi (lahko pa je sama dihala), je po treh dneh, odkar so ji na očetovo željo odrekli umetno hranjenje, 9. februarja umrla v domu oskrbovancev v naši neposredni soseščini v Vidmu (Udine). Prav v času, ko je umirala, je italijanski senat na zahtevo predsednika vlade razpravljal o zakonu, ki bi preprečil prekinitev hranjenja bolnikom v vegetativnem stanju. Ta razprava bo sedaj pod manjšim časovnim pritiskom, potrebna pa bo zato, da se ustavijo podobna dejanja drugod.

Smrt Eluane, tako blizu svetovnega dneva bolnikov, ki ga obhajamo 11. februarja, ob godu lurške Matere božje, je posebna priložnost z...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh