Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne razumejo, da je DRG pastorala!

Objava: 20. 03. 2010 / 23:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2011 / 09:35
Ne razumejo, da je DRG pastorala!

Ne razumejo, da je DRG pastorala!

Akustična kitara, električna kitara, klaviature, bobni, ozvočenje, sodobne melodije z novimi ritmi. In vse to v cerkvi, pri bogoslužju. Si predstavljaš nekaj podobnega tudi v svoji župniji oziroma si celo med tistimi, ki pri čem podobnem sodeluje?
valci o stanju sodobne krščanske glasbe pri nas
Akustična kitara, električna kitara, klaviature, bobni, ozvočenje, sodobne melodije z novimi ritmi. In vse to v cerkvi, pri bogoslužju. Si predstavljaš nekaj podobnega tudi v svoji župniji oziroma si celo med tistimi, ki pri čem podobnem sodeluje? Kaj ti ostane najbolj v spominu z duhovnih vaj ali mladinskih srečanj? Je bila maša nekoliko drugačna, ste peli zelo lepe pesmi?

Sodobna krščanska glasba, ki je našla svoj prostor med mladimi, je v nekaterih župnijah zelo prepoznavna in sprejeta, drugod manj. Popevke, kot velikokrat imenujemo tovrstne pesmi, ki jih mladi zelo radi prepevajo in se od ljudskih ter zborovskih pesmi razlikujejo predvsem po ritmu, melodiji in tudi glasnosti­ (vprašajte starejše nedeljnike), se v slovenskem katoliškem prostoru pojavljajo že več desetletij. Zadnjih deset let so k njihovem razcvetu in napredku veliko prispevali tudi raz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh