Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pohvala za odločno ukrepanje

Objava: 20. 03. 2010 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2010 / 07:34

Pohvala za odločno ukrepanje

Tiskovni predstavnik Svetega sedeža, p. Federico Lombardi, je 9. marca v pogovoru za Radio Vatikan povedal, da vidi dobre možnosti za rešitev iz krize, do katere je prišlo v katoliški Cerkvi zaradi spolnih in drugih zlorab otrok in mladostnikov, ki so jih zagrešili duhovniki, redovniki in cerkveni uslužbenci.
p. Federico Lombardi, DružinaTiskovni predstavnik Svetega sedeža, p. Federico Lombardi, je 9. marca v pogovoru za Radio Vatikan povedal, da vidi dobre možnosti za rešitev iz krize, do katere je prišlo v katoliški Cerkvi zaradi spolnih in drugih zlorab otrok in mladostnikov, ki so jih zagrešili duhovniki, redovniki in cerkveni uslužbenci. Tako meni, ker so škofovski konferenci in vodstva redov v Avstriji in Nemčiji nemudoma in odločno odgovorili. Dodal pa je, da ravnajo napačno tisti, ki sedaj skušajo vse obtožbe glede spolnih zlorab naprtiti zgolj katoliški Cerkvi in zadeve ne obravnavajo širše, celovito.

Cerkvene ustanove so pokazale voljo do transparentnosti, s pozivom žrtvam spolnih zlorab, naj se javijo za to pristojnim osebam in uradom, pa so pospešile odkrivanje obsega zlorab. K pereči zadevi so pristopili na pravi način, ker so priznali, kar se je dogajalo, pa tudi poskrbeli za pomoč žrtvam zlorab.

Pri p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh