Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skesani grešniki

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 20. 03. 2010 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2010 / 09:03

Skesani grešniki

Kristus je ustanovil Cerkev kot dom skesanih sinov, da bi v njej spet našli pot do izgubljene ljubezni, se pokesali prevare in se vrnili v objem Boga. Tako se je zgodilo s Petrom, Pavlom in neštevilno množico mož in žena v zgodovini.

Kristus je ustanovil Cerkev kot dom skesanih sinov, da bi v njej spet našli pot do izgubljene ljubezni, se pokesali prevare in se vrnili v objem Boga. Tako se je zgodilo s Petrom, Pavlom in neštevilno množico mož in žena v zgodovini. Izgubljenemu sinu je bilo pretesno v toplem objemu doma, potem pa se je vrnil po poti očetove ljubezni, ki se je ves čas trudila, da bi ga priklicala nazaj. Ni ga šel iskat v uporniški pekel, zato pa je bil toliko bolj topel njegov objem, ko se je vrnil domov. Rupnik pravi, da je bil ta objem novi čas Duha, v katerem je mogel odkriti sebe v novi luči in znova postati ljubljeni sin. Razkril se je dar in čudež usmiljenja, ki prinaša novo življenje, potem ko se ljubeče spusti na raven drugega.

Nekateri so šli skozi hude temine, toda na robu bivanja jih je priklicala ljubezen in so se po poti kesanja vrnili k Očetu. Okrog Očetovega Sina Jezusa tako raste skupnost sinov, ki živijo novo življenje odprtega in čutečega darovanja. Povabljeni so še drug...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh