Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cmoki

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 17. 04. 2010 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.04.2010 / 07:43

Cmoki

Ko sadimo nov krompir, že razmišljamo, na kakšen način bomo pospravili lanske zaloge. Morda s pripravo testa za cmoke. Če nam krompirjevi ne dišijo, pripravimo skutne, če nam za sladko sploh ni, se lotimo kruhovih ali zdrobovih cmočkov za juho. Cmokom je skupna okrogla oblika, sicer pa ni tako pomembno, ali so polnjeni ali ne. Odvisno seveda, za koga pripravljamo kosilo. Otroci so povečini navdušeni nad tistim najbolj skritim, torej nadevom.

Posebnosti priprave bomo »vmesili« kar v besedilo receptov.
Juha iz kopriv s parmezanovimi cmočki
Za juho:
1 liter koprivinih lističev
toliko vode, da so lističi pokriti
1 strok česna
zeliščna sol
1 dl sladke smetane po potrebi
1 žlica jedilnega škroba

Za cmočke:
2 žlici olja ali mehkega masla
1 jajce
50 g koruznega zdroba ali moke

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh