Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dvajset let Karitas

Imre Jerebic
Za vas piše:
Imre Jerebic
Objava: 08. 05. 2010 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2010 / 05:30

Dvajset let Karitas

Prvega maja letos smo se spominjali dvajsete obletnice ustanovitve Slovenske Karitas. 1. maja 1990 jo je ustanovila takratna Slovenska pokrajinska škofovska konferenca. Polnopravna članica mednarodnih združenj Caritas Internationalis in Caritas Europa je postala 10. maja 1995, 7. oktobra 2004 pa ji je po dolgoletnih prizadevanjih in vseh birokratskih, še bolj pa ideoloških ovirah Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve RS podelilo status humanitarne organizacije.

Prvega maja letos smo se spominjali dvajsete obletnice ustanovitve Slovenske Karitas. 1. maja 1990 jo je ustanovila takratna Slovenska pokrajinska škofovska konferenca. Polnopravna članica mednarodnih združenj Caritas Internationalis in Caritas Europa je postala 10. maja 1995, 7. oktobra 2004 pa ji je po dolgoletnih prizadevanjih in vseh birokratskih, še bolj pa ideoloških ovirah Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve RS podelilo status humanitarne organizacije. Ob obletnici, ki ni visoka, je pa pomemben mejnik, lahko rečemo: ponosni in veseli smo, da smo prepoznavni v družbi, navzoči v vseh večjih župnijah v Sloveniji, predvsem pa živa Cerkev, ki služi človeku v stiski doma in po svetu.

Pred dvajsetimi leti smo bili začetniki glede organizacije, strokovne usposobljenosti, vsega smo se morali še učiti, toda bili smo polni duha služenja kot prostovoljci po župnijskih, škofijskih in Slovenski Karitas. Brez dvoma smo prav sodelavci Karitas na najbolj opazen način prip...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh