Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

PALAČINKE s slanim nadevom

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 08. 05. 2010 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.05.2010 / 08:19

PALAČINKE s slanim nadevom

Če vprašamo otroke, kaj bi jedli za večerjo, pogosto prosijo za palačinke.

Če jih spečemo več, naslednji dan iz njih pripravimo zanimivo kosilo ali zgodnjo večerjo. V palačinko s slanim nadevom lahko zavijemo marsikaj, od zelenjave, mesa, kuhanih stročnic, sirnih namazov. Lahko jemo hladne, jih gratiniramo s siri ali prelijemo s prelivi. Z barvnimi kontrasti med palačinko in nadevom bomo navdušili še zadnje dvomljivce. Polnjene palačinke so izvirna popestritev rojstnih dni in drugih zabav ter okusna in zdrava hitra hrana.


Polnjene palačinke niso nujno zamudna jed. Če jih spečemo vnaprej, jih en dan lahko hranimo v hladilniku, dlje pa v zamrzovalniku. Pri shranjevanju v zamrzovalnik med posamezne palačinke polagamo papir za peko ali folijo za živila, da se ne sprimejo.

Pri polnjenih palačinkah so zelo pomembni barvni kontrasti. Testo za palačinke pripravimo iz polnovredne moke in dobimo rjavo obarvano testo, z dodatk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh