Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali bo Slovenija hitrejša od Francije?

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 09. 01. 2010 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:50

Ali bo Slovenija hitrejša od Francije?

Konec novembra lani je bil, kot smo že poročali, v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano mednarodni posvet z naslovom Verski pouk v slovenskih šolah, ki je predvsem zaradi predlogov, naslovljenih na konkretne slovenske razmere, pozneje doživel precejšen in kontroverzen odmev.

Konec novembra lani je bil, kot smo že poročali, v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano mednarodni posvet z naslovom Verski pouk v slovenskih šolah, ki je predvsem zaradi predlogov, naslovljenih na konkretne slovenske razmere, pozneje doživel precejšen in kontroverzen odmev. Prevladujoči mediji so namreč simpozijske pobude skozi izjave najglasnejših sociologov religije t. i. Roterjeve šole in politikov vladajoče levice, cepljene tudi na pogosto zavajajočo razpravo o križih v šolskih prostorih, umestili pod skupni naslov: Cerkev si prizadeva za ideološko indoktrinacijo v javnih šolah.

Za boljše razumevanje velja torej znova opozoriti na bistvene poudarke sklepne izjave omenjenega posveta. Njegovi udeleženci so v izhodišče postavili preverljivo ugotovitev, da ima verski pouk v večini evropskih držav mesto ne le v zasebnem, ampak tudi v javnem šolstvu, zato je smiselno tudi v Sloveniji, kjer je vse več znamenj o izredno šibkem religijskem védenju, znova odpret...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh