Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žeja, ki nas druži

Za vas piše:
Mica Škoberne
Objava: 09. 01. 2010 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.01.2010 / 08:59

Žeja, ki nas druži

V dneh okrog novega leta je mesto Poznan na Poljskem postalo nova postaja na taizéjskem romanju zaupanja na zemlji. Okrog 30.000 mladih iz vse Evrope je tam med 29. decembrom in 2. januarjem na 32. evropskem srečanju mladih polnilo svoj rezervoar zaupanja, med njimi tudi 260 Slovencev.
Žeja, ki nas druži, Družina

V dneh okrog novega leta je mesto Poznan na Poljskem postalo nova postaja na taizéjskem romanju zaupanja na zemlji. Okrog 30.000 mladih iz vse Evrope je tam med 29. decembrom in 2. januarjem na 32. evropskem srečanju mladih polnilo svoj rezervoar zaupanja, med njimi tudi 260 Slovencev. Poljaki, ki so že od nekdaj na poseben način povezani s taizéjsko skupnostjo in so novoletno srečanje tokrat gostilli že četrtič, so se nadvse izkazali z gostoljubnostjo, ki je zajela vse – od družin, ki so medse sprejele prav vse romarje, in 150 župnij, ki so z mladimi za mlade pripravile prisrčno dobrodošlico, pa vse do mestnih oblasti, ki so na različne načine podprle romanje (tudi s skodelicami za čaj).

A kaj vedno nove in nove mlade vsako leto vodi na ta srečanja? Je to mikavnost srečevanja mladih od vsepovsod, so to čari praznično okrašenih evropskih mest, toplina odprtih domov do...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh