Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Polnjene sladke palačinke

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 15. 05. 2010 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.05.2010 / 09:59

Polnjene sladke palačinke

Pretekli teden smo vas skušali navdušiti za palačinke s slanim nadevom, tokrat pa se bomo potrudili, da vas opogumimo za kaj sladkega, zavitega v tanko palačinko. Če vprašamo otroke, bi najraje jedli palačinke s čokoladno kremo ali pa z limono in sladkorjem. Palačinko lahko nadevamo, z različnimi kremami, tudi s pudingom, pa sadjem, tako celim kot pretlačenim. Kaj pa sladoledne palačinke? Če je v zamrzovalniku še vedno kaka vrečka zamrznjenega sadja, naj konča skrit v palačinkah!



Najprej pripravimo palačinke. Take, kakršne imamo radi: z jajci ali brez njih, z belo ali še bolje polnovredno moko, s sladkorjem ali brez. Če bomo spekli palačinke brez jajc, bodimo zelo previdni pri obračanju, ker se rade primejo posode. Ponev z (nepoškodovano) teflonsko oblogo je tu nujna! Pri izbiri tekočine priporočam polovico vode ali še bolje mineralne vode z mehurčki (za bolj rahle palačinke) in polovico mleka....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh