Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Celjski sad Grozdetovega zrna

Igor Luzar
Za vas piše:
Igor Luzar
Objava: 29. 05. 2010 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2010 / 06:44

Celjski sad Grozdetovega zrna

Na prošnjo novomeškega škofa Andreja Glavana je papež Benedikt XVI. izdal dovoljenje, da bo mučenec Alojzij Grozde uradno razglašen za blaženega med mašo na evharističnem kongresu v Celju 13. junija letos.

Rim je odločil, zadeva je končana, pravi težko pričakovano sporočilo, ki so ga v sredo, 19. maja, preko nunciature v Sloveniji sporočili novomeškemu škofu Andreju Glavanu in postulaturi za beatifikacijo Božjega služabnika Alojzija Grozdeta. Na prošnjo novomeškega škofa Andreja Glavana je papež Benedikt XVI. izdal dovoljenje, da bo mučenec Alojzij Grozde uradno razglašen za blaženega med mašo na evharističnem kongresu v Celju 13. junija letos. V papeževem imenu ga bo razglasil državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone. Že 27. marca pa je papež Benedikt XVI. sprejel v avdienco prefekta Kongregacije za zadeve svetnikov, nadškofa mons. Angela Amata, in potrdil objavo odloka o mučeništvu Božjega služabnika Alojzija Grozdeta (na fotografiji).

Postopek za beatifikacijo, ki se je uradno pričel leta 1992, bo po dobrih osemnajstih letih na kongresu v Celju uspešno končan v veselje in spodbudo slovenskih katoličanov, ki v liku n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh