Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi slovenski evharistični kongres je pred vrati

Objava: 05. 06. 2010 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2010 / 06:37

Prvi slovenski evharistični kongres je pred vrati

Dvoje posebnih let obhajamo letos: leto evharistične prenove, ki naj nas pripravi na slovenski evharistični kongres, in leto duhovništva. Oboje je notranje najtesneje povezano.
Evharistija, najbolj vzvišen dar našega Gospoda

Dvoje posebnih let obhajamo letos: leto evharistične prenove, ki naj nas pripravi na slovenski evharistični kongres, in leto duhovništva. Oboje je notranje najtesneje povezano. Pokojni papež je z vsem svojim življenjem kazal ljubezen do evharistije in nam dal zgled duhovništva. Med njegovimi najlepšimi pismi so apostolska pisma o evharistiji in tista, ki jih je pisal duhovnikom za veliki četrtek. Zelo je cenil evharistične kongrese, se jih tudi sam udeleževal in želel, da se ponovijo tudi po vseh deželah sveta.

Ko so naši škofje na seji SŠK napovedali slovenski evharistični kongres, so nanj povabili tudi papeža, ki jih je pohvalil »za zamisel, da bi vse občestvo zbrali ob evharistični skrivnosti, ki je vir in vrhunec življenja in poslanstva Cerkve«. Za temo kongresa so škofje izbrali geslo mednarodnega kongresa v Quebecu: Evharistija, božji dar za življenje.

V okrožnici o evharistiji je papež Janez...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh