Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Učinki evharistije

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 05. 06. 2010 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.06.2010 / 09:18

Učinki evharistije

Evharistijo spoštujemo, o njej premišljujemo in jo častimo. Čudimo se iznajdljivosti Kristusove ljubezni in jo približujemo novim rodovom. Prav tako spoznavamo njeno moč in njene mnogotere učinke.

Evharistijo spoštujemo, o njej premišljujemo in jo častimo. Čudimo se iznajdljivosti Kristusove ljubezni in jo približujemo novim rodovom. Prav tako spoznavamo njeno moč in njene mnogotere učinke. Nadškof Turnšek pravi, da se v evharistiji dogaja globoka združitev ljubezni, ki je po svoji intenzivnosti ni mogoče primerjati z nobenim drugim človeškim srečanjem. Odrešenjski vidik evharistije predstavlja poživitev ljubezni v odnosu do Boga in ljudi. V evharistični bližini se začnemo spreminjati v njega, ki ga uživamo. To spreminjanje prehaja še na druge ljudi in na svet. Evharistija nas tudi nagiba k apostolatu in dejavni ljubezni. Pomembna je moč očiščevanja in osvobajanja od malih grehov in slabosti.

Ljubezen, ki se hrani s sveto evharistijo, more premagati mlačnost, nagibe k slabemu in skušnjavam. Sveti Janez Krizostom piše, da Kristusova kri preganja demone in prikliče angele. Kardinal Špidlik poudarja, da je evharistija sicer duhovna hrana, vendar ima učinke tudi na telo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh