Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sol, kvas, luč

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 19. 06. 2010 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2010 / 06:45

Sol, kvas, luč

Nedeljsko praznovanje v Celju je ponudilo drugo podobo in drugačen odgovor – odgovor ljubezni. Ta podoba je pokazala, da je v Cerkvi na Slovenskem zdravo jedro, ki sliši glas svojih pastirjev, veruje, da je evharistija središče krščanskega življenja, in ve, da je nujno potrebno dosledno življenje iz vere oziroma pričevanje, tudi za ceno mučeništva, kakor ga je pretrpel blaženi Alojzij Grozde.

Nedelja, 13. junija 2010, je med tistimi dnevi, ki jih bomo slovenski katoličani zapisali med zgodovinske. Res je sicer, da so se v zadnjih letih zvrstili številni datumi, ki veljajo za pomembne, zato bi lahko izgubili občutek za njihovo enkratnost in nadčasovni pomen. Ob tem pa je treba povedati, da danes živimo v Sloveniji rodovi, ki smo na poseben način blagoslovljeni.

Dočakali smo prve demokratične volitve leta 1990, slovensko osamosvojitev l. 1991, mednarodno priznanje Slovenije, dva obiska papeža Janeza Pavla II., prvega slovenskega blaženega, članstvo v Evropski zvezi, slovenskega kardinala v vodstvu vesoljne Cerkve, preureditev slovenskih škofij in zdaj prvi narodni evharistični kongres z blaženim mučencem ... Celje, ki bi se lahko že pred petsto leti s svojimi knezi zapisalo v evropski spomin, pa se mu to ni posrečilo, se uveljavlja v novejši slovenski zgodovini kot posebno duhovno središče našega naroda. Najprej se je sicer zapisalo v temni podobi: s povojnimi kr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh