Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ti si duhovnik vekomaj!

Rafko Valenčič
Za vas piše:
Rafko Valenčič
Objava: 26. 06. 2010 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2010 / 07:34

Ti si duhovnik vekomaj!

Te dni bodo slovenski škofje posvetili štirinajst novih duhovnikov za delo v Gospodovem vinogradu. Da, »v vinogradu«, čeprav nekateri menijo, da bi bila bolj ustrezna beseda »kamnolom« ali kaj podobnega. Večina slovenskih duhovnikov pa se bo spominjala dneva svojega posvečenja, nove maše in začetka duhovniškega poslanstva. Dovolj razlogov ne samo za obuditev spominov, ampak predvsem za premislek o zvestobi Bogu in službi ljudem, o izpolnjenih in neizpolnjenih nalogah, pa tudi o lastnih napakah in pomanjkljivostih.

Na praznik Srca Jezusovega, 11. junija, in ob sklepu duhovniškega leta se je ob papežu Benediktu XVI. v Rimu zbralo 16.000 duhovnikov iz 97 držav sveta. Prizor, ki mu težko najdemo podobnega. Zbrali so se, da bi poglobili zavest poklicanosti in duhovniškega poslanstva, pripravljenost za službo Bogu in ljudem, da bi prosili za zvestobo in vztrajnost sebi in drugim, doživeli duhovniško bratstvo in ob zgledu arškega župnika Janeza Marija Vianneja dobili veliko novih pobud za nadaljnje delo. Namen srečanja je bil tudi podpora papežu zaradi napadov in podtikanj, ki jih je doživljal v zadnjem času. Kritika ne zadošča, potrebna je podpora!

Te dni bodo slovenski škofje posvetili štirinajst novih duhovnikov za delo v Gospodovem vinogradu. Da, »v vinogradu«, čeprav nekateri menijo, da bi bila bolj ustrezna beseda »kamnolom« ali kaj podobnega. Večina slovenskih duhovnikov pa se bo spominjala dneva svojega posvečenja, nove maše in začetka duhovniškega poslanstva. Dovolj razlogov ne sam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh