Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mlado zelje za sladkosnede

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 03. 07. 2010 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.07.2010 / 11:34

Mlado zelje za sladkosnede

Prva pomladna zelenjava je najslajša. Mlado zelje pa krhko, sladko in sočno. Poda se k vsem zelenjavnim jedem, posebej k solatam vseh vrst. V tem času radi jemo v naravi in narezano mlado zelje je za to kot nalašč, saj zdrži veliko dlje kot zelena solata. Pa še bolj nasitna je! Tudi zunanje liste uporabimo, če ne drugače, drobno narezane in kuhane v juhah. Če imamo sokovnik, jih sočimo.

SOLATA IZ MLADEGA ZELJA S ŠUNKO IN SMETANOVIM PRELIVOM

1 glavica mladega zelja
100 g šunke ali prekajenega tofuja
1 vejica kopra
kumina
1 dl kisle smetane
1 dl jogurta ali vode
2 žlici oljčnega olja
1 žlička limoninega soka
sol
sončnične ali bučne pečke za posip

Mlado zelje narežemo na ozke rezine. Šunko narežemo na krpice, če je v enem kosu, pa na koščke. Koper drobno nasekljamo. En pogan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh