Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vegetarijanski čevapčiči

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 07. 08. 2010 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2010 / 12:01

Vegetarijanski čevapčiči

Mesnim čevapčičem nič ne more vzeti primata, tako preprosti so za pripravo in tako okusni. A zakaj ne bi za spremembo med mesnimi spekli še kakega nemesnega, ki pa bo vendarle vseboval beljakovine? Te bomo iskali v stročnicah in žitih. Z začimbami poskusimo okus približati mesnim čevapčičem. Poletni čas je tudi čas visokih temperatur in meso nas še dodatno greje.

Tudi to govori v prid brezmesnim čevapčičem.


S čim najlažje nadomestimo meso? Pravijo, da je soja po hranilnih snoveh najbližja mesu. Žal je ta stročnica v sodobnem času pogosto gensko pridelana, zato marsikdo ne zaupa v sicer izjemno živilo. Torej bomo poiskali druge stročnice, ki so vse dokaj bogate z beljakovinami.

Najprej nam na misel pride dober domač fižol. Seveda, kuhan fižol se odlično obnese v polpetih in vegetarijanskih čevapčičih. Kaj pa leča, najlaže prebavljiva stročnica? Leča se lepo razpusti in če jo ustrezno začinimo, bo odlič...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh