Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slane jedi iz poletnih bučk

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 28. 08. 2010 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.08.2010 / 10:54

Slane jedi iz poletnih bučk

Smo se jih že naveličali? Kaj vse lahko pripravimo iz okusnih mladih bučk, pa naj bodo podolgovati cukini, okrogli rondini, krožnikasti patišoni ali usločeni labodji vratovi! Kakšna imena, kaj? Vsa pripadajo poletnim bučkam. Najboljše so tiste, ki se jim seme še ne razvije, saj so hrustljave in čvrste, nič vodene, krasne za žar, priloge, zavitke, juhe in celo kompote. Bučke z izbranimi začimbami vsakdo lahko naredi po svojem okusu. Tokrat bomo pripravljali bučke kot slano jed, prihodnjič kot sladko.

Poletne bučke spadajo v obsežno družino buč, ki jim s skupnim imenom pravimo vrtne buče, latinsko »Cucurbita pepo«. Spoznamo jih po tem, da imajo peterorobi pecelj, ki je precej gladek, le rahlo bodeč. Drugi dve večji družini se imenujeta buče velikanke in muškatne buče. Buče velikanke imajo plutast pecelj, muškatne buče pa imajo pecelj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh