Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sladke čarovnije iz poletnih bučk

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 04. 09. 2010 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2010 / 09:20

Sladke čarovnije iz poletnih bučk

Bučk na slan način ali z jajci smo vajeni, a zelenjava s sladkorjem ni ravno po slovenskem okusu. Tudi sama sem bila tega mnenja, a sem ugotovila, da so bučke s svojim neizrazitim okusom v sladicah polnilo in dajejo svežino, podobno kot jabolka. Če pri bučkah za slane jedi težimo k uporabi čim mlajših bučk, se pri pripravi sladkih jedi iz bučk priporoča večje buče. Od danes naprej se torej nič več ne branimo sosedove ponudbe prevelikih bučk!

Sladke jedi smo navajeni pripravljati iz jesensko-zimskih buč, ki imajo več škroba in sladkast okus. Tudi večje poletne bučke, posebej podolgovati cukini (običajne poletne bučke), so v sladki kuhinji zelo uporabne. Le olupimo jih, odstranimo peščišče in uporabljamo enako kot jabolka. Dodajamo jih omletam, kompot...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh