Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Revolucije ljudje niso sprejeli

Za vas piše:
Tone Mizerit
Objava: 23. 10. 2010 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 10:54

Revolucije ljudje niso sprejeli

Pogled na preteklost in sedanjost gverilskih gibanj v Latinski Ameriki »Spomnite se v tej noči veselja tudi tistih sodržavljanov, ki so žalostni, a ki so naši bratje po krvi. Ni zmagovalcev ne premagancev. Le izvolili smo vodstvo, ki nima v lasti resnice in ki vas potrebuje vse.« José Alberto 'Pepe' Mujica se je v noči 29. novembra 2009 ozrl po množici navdušenih privržencev. Nekaj trenutkov prej so potrdili njegovo volilno zmago na volitvah za predsednika države. Postal je novi šef Urugvaja, točno 40 let potem, ko se je kot član marksistične gverile Tupamaros udeleževal atentatov in oboroženih napadov.
Pogled na preteklost in sedanjost gverilskih gibanj v Latinski Ameriki

»Spomnite se v tej noči veselja tudi tistih sodržavljanov, ki so žalostni, a ki so naši bratje po krvi. Ni zmagovalcev ne premagancev. Le izvolili smo vodstvo, ki nima v lasti resnice in ki vas potrebuje vse.« José Alberto 'Pepe' Mujica se je v noči 29. novembra 2009 ozrl po množici navdušenih privržencev. Nekaj trenutkov prej so potrdili njegovo volilno zmago na volitvah za predsednika države. Postal je novi šef Urugvaja, točno 40 let potem, ko se je kot član marksistične gverile Tupamaros udeleževal atentatov in oboroženih napadov.

Mujica je prvi latinskoameriški bivši gverilec, ki je po demokratični poti prišel do položaja predsednika države. A ne bo edini. Zelo verjetna prihodnja predsednica sosednje Brazilije, Dilma Rousseff (po očetu bolgarskega porekla), je v tistih letih bila članica Oborožene revolucionarne avantgarde Palmares, v ječi pa je bila od 1970 do 197...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh