Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Meden kaki za sladke jedi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 13. 11. 2010 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.11.2010 / 13:16

Meden kaki za sladke jedi

Kaki je bil pred časom domena Primorcev, za druge Slovence pa skoraj eksotično sadje. V času, ko do Primorske iz najbolj oddaljenega kraja naše domovine ni več kot dve uri vožnje, si domače kakije lahko privoščimo vsi. Pa ne zaradi njih zdravilnih lastnosti, marveč iz čistega užitka. Kaki se medi počasi, a zanesljivo. Ne omedijo se vsi naenkrat, zato nas vsak dan zanese k zabojčku oranžnih sladkih sadežev. Če pa se omedijo vsi naenkrat, si privoščimo katero izmed sladic, ki vam jih ponujamo danes. Omeden, zmehčan kaki je izjemno uporabno sadje
za vse vrste sladkih kulinaričnih žitkov.




Če ste prepričani, da kakija ne marate, ga vseeno poskusite. Kakor jabolk je tudi kakijev več sort. Kakiji starih sort so imeli debelejšo lupino in manj okusno meso. Na voljo so celo kakiji brez pečk. Da o kakiju, ki ne vsebuje adstringentov, ki nam vlečejo usta skupaj, ne govorimo. Kakijem teh sort pra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh