Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dejanja dobrote

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 27. 11. 2010 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.11.2010 / 14:07

Dejanja dobrote

Dobrota spreminja svet. Ko delimo dobrine drugim, postanemo tudi sami deležni njihovih darov in ljubezni. Kristjani vidimo temelj dobrote v evangeljski obljubi, da bomo srečali Jezusov pogled v očeh vseh, ki jim bomo izkazali pomoč in podporo.

Dobrota spreminja svet. Ko delimo dobrine drugim, postanemo tudi sami deležni njihovih darov in ljubezni. Kristjani vidimo temelj dobrote v evangeljski obljubi, da bomo srečali Jezusov pogled v očeh vseh, ki jim bomo izkazali pomoč in podporo. Dejanje dobrote je, da damo piti ljudem, da jih odžejamo, potem ko smo jih povabili za mizo in jim izkazali naklonjenost. Žeja izraža tudi hrepenenje po ljudeh.

Jezus je razodel ljubezen, ki more odžejati najglobljo žejo naših src. Piti pomeni slišati njegove besede, se jim odpreti in mu verovati. Za ohranjanje našega dostojanstva je potrebna dostojna obleka. Golota ali pomanjkljiva obleka namreč kaže na razčlovečenje in pomanjkanje samospoštovanja. Obleči nekoga v javnosti je veliko delo dobrote, da zavarujemo njegovo dobro ime, mu damo pogum, da gre naprej. Pri krstu smo bili oblečeni v belo obleko novega odnosa s Kristusom, da bi z njim gledali nase in na druge. Krščanska pozornost je vedno dajala velik pomen sprejemanju popotniko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh