Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poezija časa in večnosti

Objava: 27. 11. 2010 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 11:01

Poezija časa in večnosti

Ob pesniški zbirki Arie antiche Braneta Senegačnika – Knjigo je letos izdala Družina v zbirki Sidro Arie antiche so nova pesniška knjiga Braneta Senegačnika. Pesnik se po Dvojnem času (2003) vrača v naročje klasičnih oblik, zlasti k sonetistiki, ki jo poznamo že iz zbirke Na temnem pragu upanja (1996). Gre za poezijo, ki je svetlobna leta daleč od sodobnega kulta vsakdanjosti in melanholičnega dolgočasja, v katerem se izgublja velik del sodobne pesniške produkcije. Osvobojena je vsakršne pritlehne empirije in egomanične klepetavosti, saj gre za pretanjeno in izčiščeno liriko, ki gradi predvsem na sugestivnih čutnih podobah, ki v nas vzklicujejo skrajno rafinirana, včasih že skoraj eterično presojna občutja.
Ob pesniški zbirki Arie antiche Braneta Senegačnika – Knjigo je letos izdala Družina v zbirki Sidro

Arie antiche so nova pesniška knjiga Braneta Senegačnika. Pesnik se po Dvojnem času (2003) vrača v naročje klasičnih oblik, zlasti k sonetistiki, ki jo poznamo že iz zbirke Na temnem pragu upanja (1996). Gre za poezijo, ki je svetlobna leta daleč od sodobnega kulta vsakdanjosti in melanholičnega dolgočasja, v katerem se izgublja velik del sodobne pesniške produkcije. Osvobojena je vsakršne pritlehne empirije in egomanične klepetavosti, saj gre za pretanjeno in izčiščeno liriko, ki gradi predvsem na sugestivnih čutnih podobah, ki v nas vzklicujejo skrajno rafinirana, včasih že skoraj eterično presojna občutja.

Arhitektonika sonetov in kvartet (če v njih vidimo nekakšne polovične sonete iz dveh štirivrstičnic) je umetelna, vendar ne izumet...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh