Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sladkajmo se kljub alergijam

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 30. 01. 2010 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.01.2010 / 10:05

Sladkajmo se kljub alergijam

Vse več ljudi je nagnjenih k alergijam na hrano in se lahko na živila odzovejo z alergijskimi reakcijami. V prvi vrsti so to mleko in mlečni izdelki, jajca, pšenica in sladkor, ki so hrana za glivico kandido, ki je povezana z nastankom alergij. Z nekoliko vaje, vztrajnosti in optimizma bomo lahko uživali v sladicah brez ene ali celo vseh omenjenih sestavin. Ker malo pomoči ne škodi, smo vam tokrat pripravili napotke, s čim v sladicah nadomestiti alergena živila.

Sladice brez sladkorja
Navadni beli sladkor nadomestimo z bolj zdravimi oblikami sladkorja. Najboljša izbira je javorov sirup, lahko pa se odločimo tudi za melaso, ječmenov slad, datljev sladkor, agavin sirup, rižev sirup, med in suho sadje. Ker so omenjena sladila tekoča, bomo količino drugih tekočih sestavin v receptu zmanjšali. Količino olja zmanjšamo za tretjino. Beli sladkor v izbranem receptu nadomestimo s tekočim sladilom, pri čemer količino zm...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh