Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drobne dobrote iz marcipana

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 11. 12. 2010 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2010 / 08:08

Drobne dobrote iz marcipana

Marcipan je nekdaj veljal za nekaj prestižnega. Seveda, saj ga v naših trgovinah ni bilo mogoče kupiti. Marcipan je pogosta sestavina bonbonier, a nemalokrat spoznamo, da nam je všeč le sladkorček ali dva. Zato si lahko drobne, a nasitne dobrote naredimo kar sami.


Marcipan je nekdaj veljal za nekaj prestižnega. Seveda, saj ga v naših trgovinah ni bilo mogoče kupiti. Marcipan je pogosta sestavina bonbonier, a nemalokrat spoznamo, da nam je všeč le sladkorček ali dva. Zato si lahko drobne, a nasitne dobrote naredimo kar sami. Z doma narejenim darilom pa obdarimo tudi tiste, ki jim tovrstna darila kaj pomenijo.

Ko ob nakupu surovega marcipana pogledammo na ceno, pomislimo, ali bi ga lahko pripravili sami. Odgovor je pritrdilen, potrebujemo le mandlje, sladkor v prahu in malo beljaka. Brez volje se seveda ne bo nič zgodilo. Za testo so potrebni olupljeni mandlji. Lahko jih sicer kupimo že pripravljene, a bomo prihranili nekaj denarcev, če neolupljene mandlje poparimo z vrelo vodo, jih pustimo stati dve minuti, jih odcedimo in ročno iztisnemo iz lupine. Mandlje je treba še osušiti. Najbolje je, če jih za 10 min...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh