Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krhki fIancati – hitri priboljšek

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 06. 02. 2010 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 04.02.2010 / 11:29

Krhki fIancati – hitri priboljšek

Flancati so bili včasih večkrat na naših mizah. Vsesplošen upor proti cvrenju in hiter tempo življenja je flancate, vsaj pri mlajši generaciji, potisnil nekam v pozabo. A krhki flancati so hitro pripravljeni in nas lahko rešijo tudi kakšne zadrege ob nepričakovanih obiskih. Če so dobro posladkani, so še posebej dobri, bodo rekli otroci! Nič ne čakajmo, kar hitro v kuhinjo in ogrejmo prste za pustne dobrote. Tokrat s krhkimi, kdaj drugič pa s kvašenimi flancati.



Vsem flancatom je skupno, da so pripravljeni iz moke s precej glutena, za kar zadošča le pšenična in pirina moka. Flancati iz bele moke so veliko prijaznejše, zlate barve.

Primerna je univerzalna moka ali polovica fine in polovica ostre moke. Za kvašene flancate je zelo primerna moka za kvašeno testo (tip 500).

Druga nezamenljiva sestavina so jajca, kar posebej velja za krhke flancate. Večina receptov zahteva uporabo rumenjakov, ne pa beljakov. Upo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh