Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nakaljevanje semena redkvice

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 01. 01. 2011 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2010 / 08:57

Nakaljevanje semena redkvice

Če smo se pred vstopom v novo leto zaobljubili, da bomo živeli zdravo, vam ponujamo roko. Začnemo lahko pri zelo preprostih jedeh in opravilih. Na prvo mesto posebej pozimi postavimo uživanje zelenih poganjkov, nakaljenih drobnih semen, ki jih kalimo tako dolgo, da poženejo prve liste in začnejo tvoriti klorofil, ki je izjemen čistilec našega telesa. Tako nakaljena semena so životvorna, ne samo živodejna živila, saj so v trenutku, ko jih zaužijemo, še živa in se energijski pok zgodi prav v ustih. Kaleča semena, ki so se komaj začela razvijati v rastline, vsebujejo izjemno veliko hranljivih snovi, ki nam, če z zelenimi poganjki pravilno ravnamo, vse po vrsti izjemno koristijo.



O čem govorimo? Govorimo o drob­nih semenih, ki jih po tednu kaljenja jemo kar tako, iz rok v usta, ali pa pripravimo v jedeh. Za pripravo nakaljenih semen do stopnje, ko jih lahko imenujemo zeleni poganjki, so najbolj priljubljena oziroma uporabna sem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh