Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sladke sledi pustnih krofov

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 05. 03. 2011 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2011 / 09:49

Sladke sledi pustnih krofov

Tudi če si tu in tam med letom privoščimo kak krof, so pustne krofe nekaj posebnega. Ob njih se vsepovsod bohoti hudomušnost norčavega pustnega časa. Priprava lepih in okusnih pustnih krofov pa je manj zabavna stran tega časa. No, za gospodinje, ki se tega lotevajo že leta, to ne velja, a tudi te krofe pripravljajo z vso skrbjo in ljubeznijo, po možnosti testo s pridnimi rokami in kuhalnico pripravljajo ročno. Vanje sta vmeseni ljubezen in dobra volja, zato jih cenimo tudi, če ni venčka ali so bolj krompirjasti kot okrogli. Vsi, ki boste krofe delali prvič, pa le korajžno naprej s tokratnimi nasveti!



PUSTNI KROFI
Za 24 krofov
1kg univerzalne moke (ali pol ostre in pol gladke)
100 g sladkorja
60 g kvasa
75 g masla ali olja
6 rumenjakov
lupinica 1 ekološko pridelane limone
4,5 dl mleka
3 žlice ruma ali žganja
sol
7,5 dl maščobe za cvrenje
200 g mare...

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh