Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Drug drugega bremena nosite!«

Objava: 12. 03. 2011 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.03.2011 / 12:04

»Drug drugega bremena nosite!«

Ko nas Jezus v današnjem evangeliju spodbuja, naj zgradimo hišo svojega življenja na skali in ne na pesku, vemo, kaj to pomeni. Ta skala je ljubezen, kakor jo s svojim življenjskim darovanjem izpričuje Jezus in kakor jo obhajamo vsako nedeljo pri nedeljski sveti maši.

Pastirsko pismo slovenskih škofov za postni čas 2011 (2. del)



Ko nas Jezus v današnjem evangeliju spodbuja, naj zgradimo hišo svojega življenja na skali in ne na pesku, vemo, kaj to pomeni. Ta skala je ljubezen, kakor jo s svojim življenjskim darovanjem izpričuje Jezus in kakor jo obhajamo vsako nedeljo pri nedeljski sveti maši. Ta skala ljubezni pa ni samo temelj našega osebnega življenja, ampak tudi naše župnijske skupnosti, naše Cerkve in ne nazadnje tudi našega naroda in države. Danes želimo še posebej opozoriti na občestveno razsežnost ljubezni do bližnjega.

Dobrodelnost ni le naloga kristjana kot posameznika ali družine, ampak ima širše razsežnosti. Papež Benedikt XVI. v okrožnici Bog je ljubezen pravi: »V Božji ljubezni zasidrana ljubezen do bližnjega je najprej naročilo za vsakega posameznega vernika. A prav tako je naročilo za celotno cerkveno občestvo in to na vseh njenih ravneh: od krajevne skupnosti prek del...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh