Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Literatura je za samotnost

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 12. 03. 2011 / 23:00
Čas branja: 13 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.03.2011 / 12:09

Literatura je za samotnost

Akademik prof. dr. Janko Kos, ki je na pepelnično sredo dopolnil osemdeset let, je bil skoraj tri desetletja profesor na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete. Njegova bibliografija – ob obletnici so v NUK pripravili razstavo njegovih najpomembnejši del – zajema prek osemsto enot.



Akademik prof. dr. Janko Kos, ki je na pepelnično sredo dopolnil osemdeset let, je bil skoraj tri desetletja profesor na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete.
Njegova bibliografija – ob obletnici so v NUK pripravili razstavo njegovih najpomembnejši del – zajema prek osemsto enot. V slovenski književnosti je njegova največja pozornost usmerjena k Francetu Prešernu, v svetovni literaturi pa k evropski romantiki. A to sta le dve jedrni temi, v resnici je literarnih področij, ki se jih njegova misel in pero nista dotaknila, malo. Poleg tega je v zadnjih dveh desetletjih v medijih in z javnimi nastopi močno navzoč pri izrekanju ob družbenih in političnih temah, s kolumnami in zapisi se odziva na aktualna vprašanja.

Gospod Kos, tole bo že četrti inter­vju za Družino v zadnjih desetih letih.

Je to mogoče?!


Poleg tega smo v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh