Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi tvoj in moj

Objava: 26. 03. 2011 / 23:00
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 24.03.2011 / 08:05

Tudi tvoj in moj

Križev pot ob zadnji poti božjega služabnika Danijela Halasa Mons. Lojze Kozar, prvi naslednik umorjenega župnika v Veliki Polani Danijela Halasa, sedaj božjega služabnika, je leta 1995 objavil dve literarni zgodbi o Halasovi mučeniški smrti in s tem spodbudil ne le postopek za njegovo beatifikacijo, temveč posredno tudi bogato in pestro dogajanje. Sad mnogih prizadevanj so tudi znamenja križevega pota na Hotizi, ki jih je Škofija Murska Sobota postavila v tem letu.
Križev pot ob zadnji poti božjega služabnika Danijela Halasa

Mons. Lojze Kozar, prvi naslednik umorjenega župnika v Veliki Polani Danijela Halasa, sedaj božjega služabnika, je leta 1995 objavil dve literarni zgodbi o Halasovi mučeniški smrti in s tem spodbudil ne le postopek za njegovo beatifikacijo, temveč posredno tudi bogato in pestro dogajanje. Sad mnogih prizadevanj so tudi znamenja križevega pota na Hotizi, ki jih je Škofija Murska Sobota postavila v tem letu. Prizadevanje za postavitev je trajalo štiri leta. Potrebno je bilo opraviti veliko dela: po narisanih skicah izdelati načrte, pridobiti dovoljenja, pridobiti zemljišča, urediti teren, skleniti veliko dogovorov z različnimi ljudmi. A delo je bilo uspešno, ker je podkrepljeno z molitvijo pa tudi s priprošnjo božjega služabnika.

Molitev križevega pota na Hotizi je redno že od leta 2002. Mladi in tudi odrasli v postu med molitvijo prehodijo pot, po kateri so božjega služabnika Danijela Halasa peljali do...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh