Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezusovo trpeče obličje

Za vas piše:
Lucija Hrastar
Objava: 02. 04. 2011 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2011 / 06:58

Jezusovo trpeče obličje

Smisel posta je temeljita priprava na Kristusovo vstajenje. Torej nismo storili dovolj, če smo se za ta čas odpovedali alkoholu, mesu ali čokoladi. V tem času bi morali biti tudi bolj pozorni na stiske bližnjih in več moliti.


Smisel posta je temeljita priprava na Kristusovo vstajenje. Torej nismo storili dovolj, če smo se za ta čas odpovedali alkoholu, mesu ali čokoladi. V tem času bi morali biti tudi bolj pozorni na stiske bližnjih in več moliti. Tako odpoved kot dobra dela in molitev nas spominjajo na Jezusovo trpljenje za nas. Molitvi, v katerih se najtesneje srečamo s trpečim Jezusom, sta križev pot in žalostni del rožnega venca.

Žalostni del glasbeno-dramske molitve Štiri obličja našega Gospoda v sebi skriva oboje – tako rožni venec kot križev pot. Pri tej molitvi namreč skrivnosti rožnega venca ne samo molite, temveč jih tudi vidite in slišite: Jezus pred vašimi očmi na kolenih prosi Očeta, naj gre ta kelih mimo njega, in se kasneje ob vaših nogah zruši na tla pod težo križa.

Glasbeno-dramsko ali »interaktivno« molitev pod vodstvom p. Andraža Arka pripravlja mladina iz ljubljanskih frančiškanskih župnij in glasbena skupina Α in Ω. Med d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh