Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kurkuma za barvo in zdravje

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 02. 04. 2011 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2011 / 07:00

Kurkuma za barvo in zdravje

Kurkuma je začimba, barvilo, zdravilo. Je rahlo pikantna indijska začimba v prahu, ki si je Slovenci še nismo prisvojili. Ko malce bolj proučimo učinke uživanja te začimbe, pa spremenimo svoje mnenje. Indijske kuhinje tako rekoč ni brez kurkume.
Kurkuma je začimba, barvilo, zdravilo. Je rahlo pikantna indijska začimba v prahu, ki si je Slovenci še nismo prisvojili. Ko malce bolj proučimo učinke uživanja te začimbe, pa spremenimo svoje mnenje. Indijske kuhinje tako rekoč ni brez kurkume. Deluje protivnetno, zato je razumljivo, da je v preprostih pogojih priprave hrane, visokih temperaturah in vlažnosti, nujen dodatek jedem. Kurkuma ima kot marsikatero zelišče tudi simboličen pomen. Nevesta si ob poroki roke premaže s prahom kurkume, kar ji bo prineslo obilo sreče in veliko otrok. Zaradi svoje zlato rumene barve pa predstavlja tudi sonce.



Tudi v našem telesu potrebujemo sonce. Zdaj, ko je čas za čiščenje telesa, nam to pride zelo prav. Kurkuma suši sluzi in greje telo. Vse več je tudi znanstvenih raziskav, ki potrjujejo, da je kurkuma najpomembnejša naravna proti-vnetna učinkovina, kar jih poznamo. Spodbuja uničevanje rakavih celic in celo zavira rast novih. Pomaga n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh