Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Simpozij o Srcu Jezusovem

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 02. 04. 2011 / 22:00
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2011 / 06:58

Simpozij o Srcu Jezusovem

Na postne petke ob 3. uri popoldne (ura Jezusove smrti in rojstva našega odrešenja) se letos v ljubljanski stolnici zbirajo mladi in starejši na simpoziju o Srcu Jezusovem. Zakaj simpozij, se postavi vprašanje.
PRIPRAVA NA RAZGLASITEV JANEZA PAVLA II. ZA BLAŽENEGA



Na postne petke ob 3. uri popoldne (ura Jezusove smrti in rojstva našega odrešenja) se letos v ljubljanski stolnici zbirajo mladi in starejši na simpoziju o Srcu Jezusovem. Zakaj simpozij, se postavi vprašanje. Pri razlagi nam pomaga prvotni pomen besede simpozij v grščini, ki pomeni skupno pitje, skupno pitje voda, ki pritekajo iz osrčja, pomeni torej pitje žive vode, ki priteka iz Jezusovega srca. Simpozij je posebna priložnost za poglabljanje vere in ljubezni do Jezusa, posameznike kot tudi ves slovenski narod pa vodi in vabi k posvetitvi Jezusovemu srcu in k praznovanju razglasitve Janeza Pavla II. za blaženega na nedeljo božjega usmiljenja.




»S simpozijem o Srcu Jezusovem se bomo temeljiteje pripravili na veliko noč,« je stolni župnik Jože Lap z veseljem podprl predlog Tomaža Streharja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh