Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O okusih in jedeh

Objava: 16. 04. 2011 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.04.2011 / 10:01

O okusih in jedeh

Neki župnik na Dolenjskem je bil slabe volje. Tudi pri kosilu je ni mogel skriti. Godrnjal je nad hrano. »Ta enolončnica je odlična jed za svinje.« Gospodinja mu je hitro in prijazno odgovorila: »Vam lahko nalijem še en krožnik?«

Druga zgodba je z gorenjskega konca. Župnik je gospodinji povedal, da pride za sklep celodnevnega češčenja maševat ugleden profesor s Teološke fakultete, ki velja za strogega in izbirčnega gospoda. Gospodinja je bila v skrbeh, kaj naj skuha in kako naj postreže, da ne bo pozneje govoric. Kaplan ji v šali svetuje, naj ga kar pokliče in vpraša, kaj bi rad jedel.

Gospodinja si ni dala dvakrat reči. Vzela je v roke telefon in poklicala profesorja. Predstavila se je kot novinarka revije »Pepita« in dejala, da dela anketo med znanimi Slovenci in Slovenkami o tem, kaj radi jedo. Profesor je privolil v pogovor, si vzel čas in »novinarki« podrobno o...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh