Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bučke – univerzalna zelenjava

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 07. 05. 2011 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2011 / 11:21

Bučke – univerzalna zelenjava

Kako lahko razumemo besedo univerzalno? Pomeni, da je stvar ali oseba priročna, pripravna za več stvari. Za bučke to nedvomno velja. So milega okusa, sočne, nizkokalorične, vsebujejo veliko vlaknin, dovolj tekočine in jih lahko pripravimo na ogromno načinov. Uživamo lahko presne, kuhane, pečene, ocvrte. Običajno jih pripravljamo v slanih ali kislih jedeh, primerne pa so tudi za sladke jedi. Res jih v tem času sejemo in še ne pobiramo, a tu in tam si jih privoščimo tudi izpod rastlinjaka, torej tiste, ki nas pričakajo na trgovskih policah.



Bučke so univerzalna zelenjava. S pomočjo katere zelenjave lahko kosilo ali večerjo naredimo prej kot z bučkami? Za primer vzemimo jajčno omleto z naribanimi ali tanko narezanimi bučkami, sirom in zelišči. Ali pa hitro prilogo pečenemu krompirju ali mesu z žara – naribane bučke z malo gostega jogurta, soli, česna in limone. Ali kremno bučno juho, ki jo v tem času lahko namesto s čebulo in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh