Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trije kardinalovi pogledi na samostojno Slovenijo

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 08. 01. 2011 / 23:00
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2011 / 12:49

Trije kardinalovi pogledi na samostojno Slovenijo

Pogled na tri obdobja slovenske samostojnosti je kardinal Franc Rode v torek, 28. decembra, približal polni župnijski dvorani župnije Kranj - Sv. Kancijan. V prvem delu večera je govoril o pogledu na Slovenijo pred 20 leti, ko je bil v Rimu v tajništvu Papeškega sveta za kulturo, drugi pogled je bil namenjen obdobju sedmih let, ko je bil nadškof v Ljubljani, tretjega pa je usmeril na Slovenijo v zadnjih sedmih letih, odkar je v Rimu prefekt Kongregacije za redovnike.
Predavanje kardinala Franca Rodeta ob 20. obletnici plebiscita za samostojnost Slovenije

Pogled na tri obdobja slovenske samostojnosti je kardinal Franc Rode v torek, 28. decembra, približal polni župnijski dvorani župnije Kranj - Sv. Kancijan. V prvem delu večera je govoril o pogledu na Slovenijo pred 20 leti, ko je bil v Rimu v tajništvu Papeškega sveta za kulturo, drugi pogled je bil namenjen obdobju sedmih let, ko je bil nadškof v Ljubljani, tretjega pa je usmeril na Slovenijo v zadnjih sedmih letih, odkar je v Rimu prefekt Kongregacije za redovnike. »Predavanja nimam napisanega, z vami bom prosto obujal spomine,« je dejal v uvodu.

V osemdesetih letih, ko je bil kardinal Rode v tajništvu za neverujoče v Rimu, je bil zadolžen tudi za to, da vzpostavlja dialog z ateisti, ki se deklarirajo za neverne. Po vsem svetu so organizirali srečanja in simpozije, leta 1984 tudi v Ljubljani. »...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh