Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

50 let največje slovenske župnije v Severni Ameriki

Objava: 28. 05. 2011 / 22:00
Čas branja: 13 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.05.2011 / 09:04

50 let največje slovenske župnije v Severni Ameriki

V župniji Brezmadežme s čudodelno svetinjo v Torontu deluje več skupin. Zelo dejavna je Katoliška ženska liga, ki je lani na župnijski ravni praznovala 50-letnico. To kanadsko katoliško gibanje je bilo ustanovljeno leta 1920 in je razširjeno po vsej državi. Sestavljeno je iz odborov, ki delujejo v župnijah in sooblikujejo življenje župnij. Prek odborov pa ženska liga deluje tudi širše, in sicer na regijski, škofijski, pokrajinski in nacionalni ravni.

Kdo vse oblikuje utrip slovenske župnije Brezmadežne s čudodelno svetinjo v torontskem Etobicoku



V župniji Brezmadežme s čudodelno svetinjo v Torontu deluje več skupin. Zelo dejavna je Katoliška ženska liga, ki je lani na župnijski ravni praznovala 50-letnico. To kanadsko katoliško gibanje je bilo ustanovljeno leta 1920 in je razširjeno po vsej državi. Sestavljeno je iz odborov, ki delujejo v župnijah in sooblikujejo življenje župnij. Prek odborov pa ženska liga deluje tudi širše, in sicer na regijski, škofijski, pokrajinski in nacionalni ravni. Naloga gibanja je med drugim tudi opozarjati na družbeno neenakost in druge nepravilnosti v kanadski državi. V prejšnjem stoletju je bilo eno njegovih osrednjih poslanstev pomoč priseljencem, sedaj pa se odziva na druge težave, ki se pojavljajo v okolju.

Kot je povedala predsednica odbora Katoliške ženske lige v župniji Brezmadežne s čudodelno svetinjo Rozika Nesich, je...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh