Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sezona redkvic

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 04. 06. 2011 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.06.2011 / 09:18

Sezona redkvic

Hitro rastejo, še hitreje jih pojemo

Redkvice najraje grizljamo majhne, ko ne razvijejo vse svoje moči. A prav hitro se odebelijo in tudi prevelike je treba pojesti. Takrat jih dodamo solatam vseh vrst. Redkvice nam s svojo obliko in barvo res popestrijo jedi, le izkoristiti moramo »naravne danosti«. Ne ostanimo le pri rdeče-belem izboru, izkoristimo še zeleni del. Že otroci vedo, da lističi pikajo, a mladi, zelo mladi ne. Če smo jo posejali pregosto, lističe dodamo zeleni solati in že dobimo solato z dodano vrednostjo. Z redkvico je tako: zraste hitro, pripravimo jo hitro in pojemo še hitreje!

Kako težko smo jih čakali, zdaj pa kar pustimo, da nam zrastejo preveč! Nič hudega, vse bomo porabili. Zato smo pripravili nekaj receptov za pripravo hitrih, a okusnih jedi z redkvico.


Redkvice k pivu

Sestavine:

3 žlice semena komarčka
2 žlici celih semen kumine ali kumina (vzhodnjaške kumine)<...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh