Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Češnjevi shranki

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 18. 06. 2011 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.06.2011 / 09:05

Češnjevi shranki

Najboljše češnje so naravnost z drevesa, a radi jih tudi vlagamo. Priljubljeni so kompoti, v večjih količinah češnje zamrzujemo, odlično se podajo tudi k drugemu sadju, ki ga vkuhamo v marmelade.



Pri vsakem vkuhavanju se je pametno držati pravila, da uporabimo čim bolj svežo surovino. Če nimamo časa za vkuhavanje, jagodičje in češnje očistimo in zamrznemo. Tako lahko počakamo, da dozori dovolj malin in nato pripravimo okusno marmelado. Ali pa zbiramo sadje toliko časa, da se nabere primerna količina za vkuhavanje. Nato še zamrznjeno sadje stresemo v lonec in skuhamo.

Pecljev češenj nikakor ne zavržemo, ampak posušimo in uporabimo za čaj, ki odvaja vodo, pomaga pri težavah z mehurjem in proti celulitu.

Češnje nato stresemo v posodo z vodo, malo premešamo, poberemo iz vode in odcedimo.

Nato češnje, razen za kompot, izkoščičimo. Dobro je, če se opremimo s polavtomatskim izkoščičevalnikom: češnje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh