Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družina zagotavlja prihodnost družbi in Cerkvi

Rafko Valenčič
Za vas piše:
Rafko Valenčič
Objava: 18. 06. 2011 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2011 / 06:29

Družina zagotavlja prihodnost družbi in Cerkvi

Nedavni obisk papeža Benedikta XVI. na Hrvaškem ob prvem narodnem srečanju krščanskih družin (4. in 5. junija) ima pomembno sporočilo tudi za Cerkev na Slovenskem. Geslo obiska »Skupaj s Kristusom« je izražalo ne le osrednjo resnico vere – človekovo povezavo s Kristusom, ampak tudi povezavo družine in naroda s Kristusom. Povezanost, utemeljena na vezeh med ljudmi, ima svoj izvor, uresničenje in dopolnitev v družini.

Nedavni obisk papeža Benedikta XVI. na Hrvaškem ob prvem narodnem srečanju krščanskih družin (4. in 5. junija) ima pomembno sporočilo tudi za Cerkev na Slovenskem.

Geslo obiska »Skupaj s Kristusom« je izražalo ne le osrednjo resnico vere – človekovo povezavo s Kristusom, ampak tudi povezavo družine in naroda s Kristusom. Povezanost, utemeljena na vezeh med ljudmi, ima svoj izvor, uresničenje in dopolnitev v družini.

Primerjave pokažejo, da je na Hrvaškem okrog 15 % otrok rojenih v zunajzakonskih zvezah, medtem ko jih je v Sloveniji 50 % in več. Med negativnimi pojavi v obeh državah ni mogoče prezreti vpliva liberalne miselnosti, ki hoče »redefinirati« družino v smislu liberalnih načel. Ali je to znamenje svobodne izbire brez odgovornosti, ali pa razkroj družine in družbe, bo pokazala prihodnost. Posledice pa se že kažejo, tistemu, ki si pred njimi ne zatiska oči.

Ljubezen, vredna svojega imena, presega zgolj »sentimentalno občutje, zadovoljitev nagonski...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh