Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postaje na Jalnovi življenjski poti

Objava: 25. 06. 2011 / 22:00
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2011 / 10:42

Postaje na Jalnovi življenjski poti

Od rojstnih Rodin do Ljubljanskega barja in nazaj na Gorenjsko Pisatelj in duhovnik Janez Jalen nas s svojimi knjigami vabi na potovanje med pastirje in koliščarje, mi pa smo se tokrat odpravili na potep po njegovi življenjski poti. Jože Zadravec se je sprehodil med pomembnimi mejniki v njegovem življenju in ustvarjanju, Jože Potrpin (Rodine, Srednja vas v Bohinju, Ljubno na Gorenjskem) in Andrej Praznik (Notranje Gorice, Grahovo) pa sva obiskala pet krajev, v katerih je Jalen živel in služboval.
Od rojstnih Rodin do Ljubljanskega barja in nazaj na Gorenjsko

Pisatelj in duhovnik Janez Jalen nas s svojimi knjigami vabi na potovanje med pastirje in koliščarje, mi pa smo se tokrat odpravili na potep po njegovi življenjski poti. Jože Zadravec se je sprehodil med pomembnimi mejniki v njegovem življenju in ustvarjanju, Jože Potrpin (Rodine, Srednja vas v Bohinju, Ljubno na Gorenjskem) in Andrej Praznik (Notranje Gorice, Grahovo) pa sva obiskala pet krajev, v katerih je Jalen živel in služboval.



Rodine – rojstna vas
Janez Jalen se je rodil 26. maja 1891 na Rodinah na Gorenjskem kot deseti otrok. Prvih pet otrok se je rodilo že v Smokuču, potem pa je oče, sicer rudar, na prigovarjanje družine in sosedov sprejel še službo mežnarja ter se preselil v mežnarijo na Rodinah.

V srednjem veku je bila cerkev sv. Klemena na Rodinah sedež pomembne prafare. Za prvotno cerkev sta menda sveta brata Ciril in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh