Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za kar je živel

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 16. 07. 2011 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2011 / 10:14

Za kar je živel

Najbrž se prenekateri bralec Družine še spomni srednjeevropskega katoliškega shoda v Marijinem Celju (Mariazell) na avstrijskem Štajerskem: v skrajno neugodnih vremenskih okoliščinah le nekaj tednov po zgodovinski razširitvi Evropske zveze, ko se ji je 1. maja 2004 pridružilo deset držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Sredozemlja, med njimi tudi Slovenija, se je v starodavnem Marijinem svetišču zbralo okoli 100.000 romarjev iz srednjeevropskih držav in pričevalo za veljavnost osrednjega sporočila shoda, da je Kristus upanje Evrope.
Otto von Habsburg je živel za to, da bi ljudje nekoč razdeljene Evrope v luči spoznanj, ki izvirajo tudi iz vere, stopili na pot edinosti v različnosti.

Najbrž se prenekateri bralec Družine še spomni srednjeevropskega katoliškega shoda v Marijinem Celju (Mariazell) na avstrijskem Štajerskem: v skrajno neugodnih vremenskih okoliščinah le nekaj tednov po zgodovinski razširitvi Evropske zveze, ko se ji je 1. maja 2004 pridružilo deset držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Sredozemlja, med njimi tudi Slovenija, se je v starodavnem Marijinem svetišču zbralo okoli 100.000 romarjev iz srednjeevropskih držav in pričevalo za veljavnost osrednjega sporočila shoda, da je Kristus upanje Evrope. Enak med enakimi – premrzel in premočen – je bil med njimi tudi človek, ki bi mu zaradi starosti, bil je namreč v 92. letu, prej pripisali željo po topli postelji kot po takšni romarski »avanturi«. A kdor ga je vsaj bežno poznal, je vedel, da ne bi hotel za nič na svetu zamuditi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh