Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dragoceni lupinarji

Objava: 15. 01. 2011 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.01.2011 / 13:30

Dragoceni lupinarji

Ali vam gre vrtnarjenje v topli kuhinji dobro od rok?
Ko nas nakaljevanje semen pritegne in se pridelek navadimo uporabljati v vsakdanji prehrani, nam lahko kaj hitro zmanjka prostora za kaljenje. Sama sredi prave zime vrtnarim kar na štirinajstih pladnjih. Za oskrbo številnih rastlinic, ki pokukajo iz semenske ovojnice, porabim le nekaj minut. Vsakdanjega spiranja in prekladanja kalilnih pladnjev se pravi vrtnar hitro privadi.

Našo nadaljevanko o zbujanju semen bomo končali s skupino kalčkov, ki jih lahko pridelamo brez kalilnika. Torej tu izgovori, da nimate ustreznih pripomočkov, odpadejo. Zagotovo imate pri roki dovolj skledic, v katerih nakaljujemo neoluščen sezam, lan, olupljene sončnice, orehe, mandlje, lešnike, orehe akažu in bučnice buč golic. Torej sama slastna semena, polna zdravih maščob! In ko jih prvič zaužijemo nakaljena, se sprašujemo, zakaj tega nismo počeli že prej.

Postopek nakaljevan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh