Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domači shranki iz breskev

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 13. 08. 2011 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2011 / 10:24

Domači shranki iz breskev

Breskve so ena najbolj dišečih sadnih vrst

Kako dišeče so v tem času sklede s sadjem na naši mizi! Breskve so ena najbolj dišečih sadnih vrst. A treba je v roke vzeti breskev, ki je dozorela na drevesu. Le tako ima vse arome, kisline in sladkorje, ki jih premore ta perzijska lepotica. Nekaj dni plod zdrži v shrambi in malo več v hladilniku, sicer pa moramo breskve kar hitro predelati v shranke. Pojesti jih toliko naenkrat ne moremo.

Srečo imamo, da živimo v krajih, kjer breskev lahko utrgamo z drevesa. Če ne z lastnega, pa je ta čas pravšnji za izlet v breskov sadovnjak.

Kupimo breskve, ki gredo rado od koščic. Če se bomo lotili marmelade, to ni pomembno, pri pripravi kompota pa ima estetika velik pomen.

Breskve za kompot, lahko tudi za marmelado, olupimo. Shranki so tako bolj mikavni, saj lupina zbledi, žal pa s tem izgubimo nekaj vitaminov in mineralov tik pod lupino. Rdeča barvila, tako zaželeni antioksidanti, pa so izključno v lupini.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh