Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pravi dom

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 20. 08. 2011 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.08.2011 / 11:22

Pravi dom

V ta svet, ki je vse prej kot varen dom, smo kristjani poklicani, da bi bili kvas preporoda družbe. Izgredi s požiganjem in plenjenjem v Veliki Britaniji. Množični ideološki morilec na Norveškem. Vznemirljivi rekordi segrevanja podnebja. Evropske države pod težo prezadolženosti. V Španiji demonstracije nezadovoljnežev. V Italiji boleč sprejem varčevalnih ukrepov. ZDA pred nevarnostjo nove recesije. Menda se nahajamo v zgodnjih trenutkih nove gospodarske nevihte.

V ta svet, ki je vse prej kot varen dom, smo kristjani poklicani, da bi bili kvas preporoda družbe.
Izgredi s požiganjem in plenjenjem v Veliki Britaniji. Množični ideološki morilec na Norveškem. Vznemirljivi rekordi segrevanja podnebja. Evropske države pod težo prezadolženosti. V Španiji demonstracije nezadovoljnežev. V Italiji boleč sprejem varčevalnih ukrepov. ZDA pred nevarnostjo nove recesije. Menda se nahajamo v zgodnjih trenutkih nove gospodarske nevihte. Nič spodbudna misel, da nas čakajo še bolj nevarni časi, je glavna teza časopisnih naslovnic letošnjega poletja.

Očitno je dejstvo, da ne gre zgolj za gospodarsko, temveč za moralno krizo. Zdi se, da je razviti svet nekje na ponosni poti v samooklicano moderno in sekularno dobo izgubil prvine, ki družbi dajejo perspektivo in povezanost, posamezniku pa globlji smisel in smer. Naštejmo jih in premislimo. Dimenzija nadnaravnega. Bogopodobnost kot temelj dostojanstva svobodnega človeka. Pojem izvirnega greha. Kršča...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh