Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družbena odgovornost

Marko Kremžar
Za vas piše:
Marko Kremžar
Objava: 27. 08. 2011 / 22:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2013 / 10:12

Družbena odgovornost

Ljudje v gospodarskih, verskih in političnih strukturah naj odgovornost čim prej vzamejo resno Ni redko, da se ljudje sprašujejo, kdo je odgovoren za krizo, ki jo doživljamo. Nekateri krivijo vlado, drugi tržno gospodarstvo, globalizacijo in seveda tudi Evropo. Vsak ima lahko malo prav, a kdo je odgovoren, da je naša država zdrsnila zadnja leta prav blizu dna lestvice mednarodne konkurenčnosti? Tu bi lahko pokazali s prstom na tega in onega med nami in s tem odrešili občutka odgovornosti vse druge, hkrati pa tudi sami ravnali neodgovorno. Za nekaj, kar zaznamuje vso družbo, ne more biti odgovoren le ta ali oni posameznik. Zato morda ne bo napačno, če razmislimo, kaj pravzaprav pomeni odgovornost.

Ljudje v gospodarskih, verskih in političnih strukturah naj odgovornost čim prej vzamejo resno

Ni redko, da se ljudje sprašujejo, kdo je odgovoren za krizo, ki jo doživljamo. Nekateri krivijo vlado, drugi tržno gospodarstvo, globalizacijo in seveda tudi Evropo. Vsak ima lahko malo prav, a kdo je odgovoren, da je naša država zdrsnila zadnja leta prav blizu dna lestvice mednarodne konkurenčnosti? Tu bi lahko pokazali s prstom na tega in onega med nami in s tem odrešili občutka odgovornosti vse druge, hkrati pa tudi sami ravnali neodgovorno. Za nekaj, kar zaznamuje vso družbo, ne more biti odgovoren le ta ali oni posameznik. Zato morda ne bo napačno, če razmislimo, kaj pravzaprav pomeni odgovornost.

Odgovornost je breme, ki se ga zave človek tisti hip, ko mu postane jasno, da živi in bo živel v družbi. Res smo odgovorni tu di sami pred seboj, a do tega spoznanja se dokopljemo navadno kasneje. Posebno stopnjo družbene odgovornosti pa sprejmemo nase, ko pričnemo opravl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh